dilluns, 10 d’octubre del 2011

JANE GOODALL

Ja de petita, Jane Goodall era una nena curiosa i enamorada de tots els éssers vius  que habitaven al jardí de la seva casa d'Anglaterra. Aquesta passió la va portar de ben jove a Africa per treballar amb el famós paleontòleg Louis Leakey i estudiar les costums dels ximpanzés dins del seu àmbit. 

Però a més d'una prestigiosa primatòloga i naturista reconeguda mundialment és, sobretot, una dona amb una extraordinària vida interior, amb un estret contacte amb la natura, la terra i els animals i una gran fe amb les virtuts de l'ésser humà. 


Axó la va dur, fa uns 25 anys,ara en te 76,  a renunciar a la seva carrera científica per dedicar tot el seu temps i les seves energies al que considera la seva missió més important: salvar el nostre planeta. 


En aquest documental, recentment estrenat al festival de Sevilla, podem veure a aquesta carismàtica dona, que ens explica la seva vida, a Àfrica amb els seus estimats ximpanzés. També ens mostra els seus viatges arreu del món - que realitza des de fa mes de 20 anys i 300 dies l'any -  dedicats a divulgar un missatge d'esperança per a les generacions futures, te una organització per a joves "Roots & Shoots" ( arrels i brots) que actua a 120 paisos del món. 


*Aqui teniu un fragment del documental:

"Si som la criatura mes inteligent que hi ha sobre la Terra, Com és posible que estem destruint aquest planeta?" 

"Cadascun de nosaltres és portador de llavors de canvi. Llavors que hem d'alimentar perquè puguin desplegar tot el seu potencial"

"Avancem  cap a la destinació última de la nostra espécie: un estat de compassió i d'amor."







*Us recomano el seu llibre autobiogràfic: "Gracias a la vida" , de Mitos voces, és pura poesia!


4 comentaris:

Ana A.L.P ha dit...

Un ser Humano Maravilloso.Uno se siente pequeño ante personas de semejante Estatura moral.
Yo también me pregunto lo mismo acerca de la contradicción entre nuestra inteligencia y nuestros actos,y he intentado siempre ,e intento,ser tan optimista respecto a nuestro potencial y el futuro del mundo,pero mi "Fé" vacila constantemente.
Por cierto,gracias por mostrarnos tus magnificas obras,es un verdadero placer enriquecedor.
Eres una gran Artista y una persona estupenda.
Un abrazo!

Elisenda Ortega ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elisenda Ortega ha dit...

Tienes razón, Simonetta, en todo lo que dices, yo también mes siento así en muchas ocasiones, pero entonces recuerdo a tanta gente maravillosa que tengo la suerte de conocer y a los que no conozco personalmente pero si su magnífica obra, y entonces pienso en aquello que decía Facundo Cabral: hay mucha más gente buena y feliz en el mundo, sólo que los "otros" hacen más ruido. Es por este motivo que me apasiona buscar y encontrar a estos grandes Seres Humanos y rendirles homenaje. Gracias por tus palabras tan halagadoras pero no creo ser una gran artista, me considero más una artesana de los sueños. Un abrazo!

10 d’octubre de 2011 11:24

Siddharta ha dit...

Elisenda, gràcies per fer-nos conèixer aquests grans èssers humans!