dissabte, 29 d’octubre del 2011

ALEXANDRA DAVID-NÉEL


Aquesta és l'historia d'una dona que ja de molt jove va perseguir un somni i no va deixar de vire'l fins al final dels seus dies.
Louise Eugénie Alexandrine Marie David, mes coneguda com a Alexandra David-Néel ( 1868 - 1969), va ser orientalista, cantant d'òpera, periodista, exploradora, espiritualista, budista i escriptora.
Va ser la seva visita a Lhasa, al 1924, capital del Tíbet, la que la va fer mes famosa doncs, fins aleshores havia estat una ciutat prohibida als estrangers. 



Va esciure més de 30 llibres sobre les religions orientals, la filosofía i els seus viatges. El seus llibres, molt ben documentats, van influir a escriptors tan coneguts  com Jack Kerouac, Allen Ginsberg i el filósof Alan Watts.

Era una dona lluitadora que va realitzar l'últim dels seus viatges per a a conèixer l'Himalaia als 100 anys, buscant la iluminació i envoltada d'altres pelegrins. Va dedicar tota la seva vida al "descobriment".



Traballava el seu cos preparant la seva resistencia fisica per tal de no tenir limitacions alhora de realitzar els seus viatges. Caminava diariament 40 km i va ser capaç de resistir temperatures estremes, animals salvatges, fam i malaties: " per a aquell que sap mirar i sentir, cada minut d'aquesta vida lliure i rodamon és una aunténtica gloria"., deia sempre als seus seguidors.
Us deixo amb aquest documental de la seva vida molt recomanable.


                                         Desitjo que us hagi agradat!

8 comentaris:

mikaela ha dit...

Impresionante Alexandra, toda una referencia para mí aunque ella buscaba Sabiduría y yo Paz. Supongo que finalmente es lo mismo.

Por cierto, María Teresa Román, autora del reportaje que adjuntas, es profesora en la UNED y una orientalista muy seria. Tuve que estudiar su asignatura "Sabidurías orientales de la antigüedad" y mereció la pena el esfuerzo. Su último libro, "La maleta del buscador" no lo he leído todavía pero por las referencias que tengo, promete.

Un abrazo.

Elisenda Ortega ha dit...

Gracias Ane, tomo nota, seguro que encuentro el libro. Que vida tan increible, no? Ya sería un mérito en nuestros días, pero en su época el merito es mayor.
Un abrazo!

Ana A.L.P ha dit...

Querida amiga,sin dudas una gran mujer inmersa en una inmensa y profunda búsqueda.
Gracias siempre por tu sabiduria.
Un enorme abrazo!!

Luján Fraix ha dit...

HOLA ELISENDA
QUE MARAVILLA DE PERSONA, QUÉ EJEMPLO, VOY A ANOTAR PORQUE TENGO MI BLOG DE RETRATOS PARA HACERLE UN HOMENAJE.
ME ENCANTO SABER DE ELLA.

UN BESO ENORME.
PD GRACIAS POR PASAR POR MIS RINCONCITOS Y DEJARME TUS RECUERDOS Y TUS SENTIMIENTOS, HE DEJADO MENSAJES.

CARIÑOS MILES.

Sandra Ferrer Valero ha dit...

Hola Elisenda, sóc la Sandra, del bloc Mujeres en la història. M'ha ENCANTAT EL TEU BLOC!! Moltes gràcies per convidar-m'hi. En quan tingui un momentet entraré amb més deteniment. Una abraçada!!

Siddharta ha dit...

Elisenda, gràcies per donar-nos a conèixer totes aquestes dones tan extraordinàries!

Una abraçada.

ESTRELLA FAVORABLE ha dit...

Novament gràcies Elisenda. Quan vaig pensar en fer un blog també em movia la literatura i l'art en si sobre tot el que desenvolupen les dones, les grans oblidades de la història i tu has enfocat molt bé el tema des de el meu punt de vista.

Elisenda Ortega ha dit...

Gràcies a tots/tes vosaltres, realment aprecio molt els vostres comentaris. Una abraçada molt forta!