dilluns, 26 de setembre del 2011

Wangari Maathai

Avui és un dia trist per a tots, una gran dona ens ha deixat. Wangari Maathai, la creadora del Moviment Cinturó Verd, que amb l'ajuda majoritària de les dones africanes va aconseguir plantar més de 30 milions d'arbres en zones que eren desèrtiques i que va ser de les primeres dones africanes amb una titulació universitària, va lluitar tota la seva vida per a construir un món millor. La seva mort és una gran pèrdua per al món.




El moviment Cinturó Verd, de Wangari Maathai, està conduit per dones rurals kenyanes, que van començar amb unes poques llavors i van aconseguir transformar la política kenyana, van ajudar a enderrocar una dictadura, i influir en tot el món.


Tot va començar quan al 1977 la biòloga Wangari Maathai va escoltar el crit d'ajuda de les dones rurals de Kènia que patien els efectes de la desforestació del seu país. Els boscs desapareixien, no tenien llenya per recollir ni aliments per cultivar i el sol s'erosionava i secava tornat la seva terra en desert.




La solució de Maathai va ser ensenyar-les  a plantar i fer créixer nous arbres. Els arbres els donaven ombra i evitaven que el sòl desapareixes per l' acció de l'aigua i al
 créixer, oferirien fusta i materials per a la construcció i també fruits per alimentar-se. 



Les dones es varen organitzar, van construir vivers d'arbres i s’intercanviaven els seus coneixements acumulats amb anys d’experiència en el treball a la terra, així també es transmetia la saviesa popular. És van convertir amb el que Maathai anomenava " Silvicultores no diplomades".


Qui diu que el món no és pot canviar?


"Quan plantem arbres, plantem les llavors de la pau i de l'espernça."


Wangari Maathai


.Premi Nobel per a la Pau 2004
.Ministra del medi ambient, recursos humans i vida salvatge de Kenia
.Bióloga
.Esser Humà.



*Voldria dedicar-li a aquesta gran dona la meva entrada del 8 de novembre de 2010:
Gràcies per deixar-nos un món millor!

1 comentari:

Princesa Nadie ha dit...

Gracias Elisenda por presentarme a Wangari Maathai
Hay tantas personas estupendas en este mundo de las que nunca hemos oído hablar...
Un Beso