dijous, 25 d’agost del 2011

MILI WEBER - 2ª Part: Un somni complert

Aquest estiu un dels meus somnis s'ha fet realitat, visitar la casa de Mili Weber, veure la seva obra i l'entorn que la va inspirar. I si això no fos suficient, la visita guiada va ser magnífica i durant 1h. i 1/2 ens van explicar la meravellosa vida d'aquesta artista que només va deixar de pintar als 87 anys, edat en que va morir, i per que ja no hi podia veure.
Poc temps abans va crear una fundació per preservar la seva estimada casa i el contingut, el que ha fet possible que avui en puguem gaudir.




La casa de Mili Weber es troba a Saint Moritz, Suïssa, en mig del bosc i davant d'un magnífic llac.


Mili va criar un petit cérvol que el seu pare va trobar i que fins i tot vivia dins de casa. Quan el cérvol va créixer la visitava cada any i un cop li va deixar a la porta de casa la seva cornamenta. Mili la va guardar en un lloc molt especial de casa seva.


Mili vivia austerament, només es va permetre el luxe de comprar un orgue, ja que estimava la musica tant com la pintura, i quan el tocava, sobretot Bach, obria les finestres de bat a bat per compartir la música amb els seus amics, els animalons,que  s'atansaven a la casa i l'escoltaven silenciosament.


A l'edat de 60 anys va començar a decorar amb les seves pintures l'interior de casa seva, sostres, parets, i fins i tot mobles, tot impregnat de l'esperit de la artista. Els animalons que tan estimava, els personatges de les seves histories, el seu món imaginari és convertí en real.


L'obra de Mili Weber està impregnada d'amor, un amor que ho abastava tot, l'ésser humà, l'indivisibilitat del creador i lo creat, l'unitat amb la natura i l'esperit de tot ésser viu. Mili brillava amb una llum molt especial que il·luminava  tot el que l'envoltava i que encara brilla en l'obra que ens ha llegat.

 Mili Weber haus: Via Dimlei 35 - CH-7500 St. Moritz, Suïssa. Tel. +41 (0) 795399777

*Per a més informació veieu Mili Weber -1ª Part.

4 comentaris:

Fina ha dit...

Et fel·licito per haber pogut fer realitat un dels teus somnis.

Elisenda Ortega ha dit...

Gràcies, ha sigut fantàstic i sort de la paciencia de la meva família....

mikaela ha dit...

Desde ya admiradora de Mili Weber. Gracias, Elisenda, no la conocía!

1abrazo

Elisenda Ortega ha dit...

Ane, me alegra que hayas captado toda la ternura de este personaje, casi anónimo, incluso para sus compatriotas. Son ésos maravillosos espíritus que enrriquecen nuestra vida con su silencioso paso, por eso no quise dejar de explicar y dar a conocer su fascinante vida.