dimecres, 7 de setembre del 2011

Dreugels, Dones d'Aigua, Aloges o Goges, Encantades, Paitides o Nimfes de llac. Relació de les fades amb l'aigua.

Elisenda Ortega

Les fades tenen una relació molt estreta amb l'aigua, ja que sense ella no podrien existir. Per aquesta raó, la majoria d'aquests éssers fantàstics habiten a prop d'indrets on hi ha aigua. Com les fades del llac, hi ha altres fades que viuen a prop de l'aigua, en els mars, rius, rierols, bassals, fonts, salts d'aigua, etc.


Les fades del llac són les encarregades de vetllar les fonts i els llacs. Es poden transformar en animals com ara mosques i abelles, i vigilen que ningú embruti l'aigua. Fan encanteris a qui embruta l'aigua dels llacs i les fonts. En els llacs i les fonts on viuen les fades, les persones s'hi banyen perquè diuen que porta bona sort i cura malalties.


Elisenda Ortega

2 comentaris:

Ana A.L.P ha dit...

Las antiguas Diosas y seres elementales,asociadas a las aguas:fuentes,lagos,mares,etc(y lo mismo vale para bosques y montañas),fueron arrinconadas por el Cristianismo mal entendido,en los mejores casos convertidas en "Marias" o Nuestra Señora de tal o mas cual lugar,como la de Covadonga(que justamente se celebra hoy,un ancestral lugar de culto a Deva,impresionante,donde se siente la Fuerza de lo Sobre-Natural mas alla del nombre que se le dé..)Pero de alguna forma su Esencia mágica persiste,nos llega a travéz de leyendas y cuentos,y la imaginación de tantisimos artistas,pues siguen Estando ahí..y en nuestro subconciente..
Asi se muestran esta vez gracias a tus manos,el Artista es un Mediun que hace posible lo Maravilloso en lo cotidiano..
Gracias ,siempre..
Un verdadero placer conocerte.

Elisenda Ortega ha dit...

Simonetta, gracias por tus palabras. Efectivamente en la antiguedad estos seres que ahora forman parte del mundo de la fantasía, eran las diosas o "madres" de la Naturaleza, por suerte el ser humano encontró la manera -a través de las leyendas, cuentos populares,la música y el arte- de lograr que tan magníficos personajes sobrevivieran.
Un abrazo!