divendres, 25 d’octubre de 2013

CREURE AMB FORÇA.

Diuen que quan desitges alguna cosa amb totes les teves forces, quan creus que ho aconseguiràs sense tenir dubtes, un trencaclosques de possibilitats es fa present i comença a encaixar en la teva vida.
Crec, realment, que si enfoques les teves forces cap als teus més fervents desitjos, aquests es compliran. 
No és que un fada padrina et toqui amb la seva vareta màgica, (o si?), més aviat és que (l'Univers, el destí, Déu...el nom que tu vulguis donar-li) es confabula amb tu i et possibilita els mitjans, (casualitats?), necessaris per dur-ho a terme.
No és un camí fàcil, sens dubte, però si enriquidor en la seva trajectòria constant i amb un meravellós premi al final.
Avui vull compartir amb tots vosaltres la història meravellosa i enriquidora d'una dona, molt coneguda per tots, que va visualitzar una vida millor, va lluitar amb totes les seves forces i..., HO VA ACONSEGUIR!

Oprah Winfrey
 

Al 1954, una parella de pares adolescents de Kosciusko, Mississippi, van tenir una nena. Com era pobre i afroameicana, al sud racista d'Estats Units, tenia, com a mínim, un estel més difícil que la majoria dels altres nens. Fins i tot van escriure malament el seu nom en el certificat de naixement!
La nena va sobreviure a una infància de pobresa, amb freqüents canvis de domicili i a l'abandó. Fins als 6 anys va viure amb la seva àvia moment en què va anar a viure amb la seva mare, iniciant l'època més difícil de la seva vida. Va sofrir tot tipus d'abusos i maltractaments físics però també abusos i violacions sexuals. Però aquesta nena tenia un do: una capacitat de somiar inimaginable. Podia somiar en gran. Podia pensar en gran. I podia escriure en gran! Va escriure en els seus diaris la visió de la vida que volia, i als 13 anys va decidir escapar de casa.


Afortunadament Oprah va saber superar els traumes de la seva infància.
Amb tan sols 19 anys va començar a inserir-se al món de la comunicació treballant com a reportera i després va entrar a la Universitat de Tenesse, on fins i tot va guanyar diversos concursos de bellesa.
Als 22 anys Oprah es va traslladar a Baltimore, on tenia una oferta per presentar un programa de televisió
El seu primer programa a la petita pantalla es va perllongar durant vuit anys, especialment gràcies a la seva nata habilitat davant les càmeres, la resta és llegenda.


Però Oprah no és només una popular presentadora de televisió. 
El seu gran èxit en aquest mitjà li ha servit per dur a terme moltes altres activitats.
Posseeix una productora pròpia, Harpo Entertainment Group, és co-fundadora de Oxygen Mitjana, ha escrit llibres, dirigeix la seva pròpia web i fins i tot és l'editora de The Oprah Magazine, una revista que segueix la línia del talk xou televisiu.
Oprah també ha fet les seves incursions al món del cinema i ha participat com a actriu en títols tan coneguts com "El color porpra", "Tira a mamà del tren", "Mai van ser nens", "Beloved" i la recent "El majordom".
Gràcies a tots aquests fronts oberts en la seva carrera professional avui dia se la considera la primera dona negra billonaria i la dona més poderosa de la televisió dels Estats Units.
A més de ser una excel·lent professional, Oprah Winfrey també és una dona preocupada pels problemes socials. La seva infantesa l'ha sensibilitzat especialment i no ha dubtat a involucrar-se en diferents accions, tant benèfiques com de conscienciació social.
Al 1991 va dur a terme una campanya a favor de la creació d'una base de dades a nivell de tot Estats Units referida als abusadores de nens. 
Oprah també és la impulsora d'una fundació que porta el seu nom i que està dedicada a recolzar a les dones i  nens del món. 
Fins i tot ha fundat una escola de talents per a nenes sense recursos a Sud-Àfrica.
Entre d'altres accions, destina cada any milions de dòlars per ajudar a estudiar a molts joves sense recursos.
Sens dubte aquesta dona s'ha convertit en llegenda, no només per la seva vida profesional, sinó també per l'ampli espectre solidari que la caracteritza.
Una de les poques persones al món que aprofita el seu èxit per solidaritzar-se amb els més necessitats.
I tot va començar perquè es va atrevir a somiar.


"Vaig començar donant les gràcies per les coses petites, i com més agraïda estava, més augmentava la meva recompensa.
Això és perquè allò en el que et concentres s'expandeix, i quan et concentres en el que té de bo la vida, crees més del mateix.
Les oportunitats, les relacions, fins i tot els diners, van començar a fluir en el meu camí quan vaig aprendre a agrair tot el que succeïa a la meva la vida."

Be, per avui os deixo... me'n vaig a somiar!


7 comentaris:

Xaro La ha dit...

Qué hermosa historia que nos regala tu corazón, gracias por compartirla

Un gran abrazo bendita Elisenda

Ana A.L.P ha dit...

Tus entradas son siempre edificantes y alentadoras,gracias por compartir tantas historias de superación y fé en Eso que está dentro de nosotros y no tiene nombre,aunque le demos muchos.El ser humano es capáz de tantas grandes y nobles cosas,que constantemente asombra también su capacidad de destrucción y horror.
Un abrazo enorme..

Luján Fraix ha dit...

QUE BELLA HISTORIA QUERIDA ELISENDA, GRACIAS POR COMPARTIRLA, NO LA CONOCÍA Y ME HA CONMOVIDO.
UN BESO GRANDE

Siddharta ha dit...

Que bé que hi hagi persones així, i que històries com aquesta es facin realitat.

Una abraçada molt gran, Elisenda!

Princesa Nadie ha dit...

Querida Elisenda
No conocía la biografia de Oprah y realmente me ha encantado saber más sobre ella,una luchadora sin duda...agradecer por todo lo que tenemos atrae hacía nosotros nuestros deseos y poco a poco a su debido tiempo se hacen realidad
Muchos Besos

Luján Fraix ha dit...

GRACIAS POR TU HUELLA QUERIDA ELISENDA
UN BESO GRANDE, QUE TENGAS BONITO DOMINGO.
ABRAZOS

Anònim ha dit...

Es grato el leer cosas de verdadero interés,gracias por enseñar y regalar sabidurías,gran historia de una mujer luchadora ante las dificultades de la misma vida,tiene un blog que sin duda poco apoco veré.
Un saludo y feliz día para usted.