dimarts, 30 de novembre de 2010

Presentació del llibre "El jardí de les Dreugels" a la sala d'exposicions del Comú d'Encamp


Comú d'Encamp

Malgrat la nevada, la presentació del llibre ha sigut tot un èxit!

Exposició dels quadres / il.lustracions del llibre "El Jardí de les Dreugels"
Introducció a càrrec de la Consellera de Cultura i Afers Socials d'Encamp, Hble. Sra. Olga Areny Gràcies a tots!


Adjunto nota de premsa

Un fotograma de l
L'autora Elisenda Ortega presenta la seva darrera obra 'El jardí de les Dreugels' a la sala d'exposicions del Comú d'Encamp
Dimecres 01/12/2010
Aquest dimarts s’ha presentat la darrera obra de les autores Elisenda Ortega i Maria Àngels Tàpies, ‘El jardí de les Dreugels’. L’escenari escollit ha estat la sala d’exposicions del Comú d’Encamp. L’acte, on hi han assistit unes 40 persones, ha estat presidit per la Consellera de Cultura, Olga Areny. Areny les ha felicitat per haver aconseguit crear una història que entrellaça perfectament la poesia, la fantasia i la imaginació, tant a nivell del text com de les il·lustracions que hi apareixen.  
Per la seva part, l’autora Elisenda Ortega, ha comentat que el llibre es basa en les Dreugels, uns éssers fantàstics que viuen a les arrels del Castell d’Oliana. Tal i com explica la seva autora, s’ha creat una llegenda a partir d’històries de la gent gran i altres llegendes dels Pirineus. El que s’ha fet, diu Ortega, és transformar en paraula escrita i imatge aquest ideari col·lectiu. El resultat és un conte breu que inclou una sèrie de somnis i imaginaris. ‘El jardí de les Dreugels’ no deixa de ser la plasmació escrita de diversos sentiments, convertits, ja, en una llegenda més de la zona d’Oliana.
Posteriorment, s’ha mostrat una projecció que porta per nom “Les Dreugels i el Castell d’Oliana” que explica, precisament, les llegendes que envolten aquestes misterioses criatures. També s'ha pogut veure una petita mostra de quadres on apareixien aquests éssers fantàstics.
Autores:
Elisenda Ortega i Matas (Barcelona, 1957)
Llicenciada a la Facultat de Belles Arts de la UB. Vinculada des de molt jove al poble d'Oliana, actualment viu a Sant Julià de Lòria, Principat d'Andorra, on treballa com a professora de restauració i decoració pictòrica a l'Escola d'Art del Comú d'Encamp.

Maria Àngels Tàpies i Puig (Oliana, 1958)
Llicenciada en Filologia Catalana, UB de Barcelona. Actualment viu a Eplugues de Llobregat (Barcelona) i treballa com a professora de llengua i literatura a l'IES Olorda de Sant Feliu de Llobregat.


3 comentaris:

ana tome ha dit...

Gracias, por hacerme partícipe en un encuentro de sueño y magia!
abrazo.

Elisenda Ortega ha dit...

Gracias a ti, Ana, por compartir este sueño conmigo. Una abrazo.

Ana A.L.P ha dit...

Es fantastico,tus obras son realmente maravillosas,te felicito de todo corazón..Es como mi sueño hecho realidad,desde niña escribí y pinté de manera autodidacta,pero la vida no me ha permitido ir mas alla,por eso disfruto con sana envidia los triunfos de personas como tú.
Con admiración y afecto,
Ana.