dissabte, 18 de setembre del 2010

Els jardins de Sta. Clotilde, Lloret










          Dins la sèrie "petites coses que em fan feliç" un nou regal: els "jardins de Sta. Clotilde".


Els jardins de Santa Clotilde estan situats en un paratge de gran bellesa, sobre un penya-segat amb impressionants vistes sobre el mar, a Lloret de Mar. Aquest meravellós jardí es una mostra de l'esperit del moviment noucentista a Catalunya, i fou dissenyat el 1919 per Nicolau Maria Rubió i Tudurí quan només tenia vint-i-vuit anys, inspirat per l'admiració que sentia pel seu mestre Forestier. Amb tot, prevaleix l'esperit renaixentista italià a l'hora de la seva creació
.
Així el que va ser el somni del Marqués de Roviralta, capaç d'imaginar un jardí de formes suaus i sumptuoses,   ple de vegetació, en una època en la que les terres d'aquelles contrades eren gairebé ermes, avui es una realitat. Un jardí on gaudir de la bellesa, on deixar volar la imaginació a través dels sentits i relaxar-nos mirant el mar; i tot això presidit per la misteriosa mirada de les sirenes que hi viuen des de que Maria Llimona  les creà, i que el converteix en un magnífic museu a l'aire lliure.

De nou la bellesa ens sorprèn en un indret proper, potser desconegut per a molts, que és el resultat de l'esforç de molts per donar forma al que fou un somni col.lectiu.




2 comentaris:

Ana A.L.P ha dit...

Una verdadera maravilla,y la estatua de la sirena es preciosa,son unos seres que me obsesionan.
Gracias por tan bellas imagenes.

Unknown ha dit...

Bon article, ja tinc una cosa més a visitar!