divendres, 13 d’agost del 2010

CAUdel'ArT organitza la primera de les "Nits d'Estiu" al Castell d'Oliana


Festival del'ArT Oliana, el passat 20 de juny de 2009, al Castell d'Oliana
Resum imatges d'activitats




"Nits d'Estiu" al Castell d'Oliana 26 de juny 2010






Projecció audiovisual "Les Dreugels del Castell" i actuació de la soprano Mireia Marí



Presentació del llibre "El jardí de les Dreugels"






Com ja sabeu, CAUdel'ArT té com un dels seus objectius recuperar els espais que formen part del nostre patrimoni històric i cultural.

D'aquí va néixer una idea innovadora i ambiciosa: fer al Castell, un festival on hi tinguessin cabuda diferents manifestacions artístiques, on poder integrar l'Art amb l'entorn i, per un sol dia, retornar la vida a l'antic poble d'Oliana. El "Festival del'ArT Oliana 2009" va ser un èxit amb una important participació del poble d'Oliana i de públic en general.

Seguint aquesta línea, el passat 26 de juny, CAUdel'ArT va promoure una nova activitat al Castell, les "Nits d'Estiu"que va iniciar-se amb itineraris guiats per la història i la mitologia del poble i diferents escenografies representades per actors i actrius d'Oliana.
Entrada la nit, els follets i les Dreugels (les grans dames del Castell) van fer acte de presència i ens embolcallaren amb la seva màgia. L'audiovisual "les Dreugels del Castell"en va donar forma i veu, amb actrius d'Oliana, i la soprano Mireia Marí ens delectà fent-nos sentir el seu captivador cant.
A continuació és presentà el llibre "El jardí de les Dreugels" d'Elisenda Ortega i Maria Àngels Tàpies i per acabar l'Artur Regada juntament amb músics del poble d'Oliana ens ameneitzaren amb les seves interpretacions la resta de la vetllada.

Volem agrair, una vegada més, la col.laboració que hem rebut en les diferents fases de preparació i realització d'aquest esdeveniment, molt especialment de l'Ajuntament d'Oliana i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, així com mostrar el nostre reconeixement als actors, actrius i artistes participants, a tots els col.laboradors i al públic assistent que van desafiar el temps pacientment i amb entusiasme.

De nou, entre tots, hem aconseguit una nit màgica.