dissabte, 21 de setembre del 2013

ISTAMBUL-ESTAMBUL

Hem tingut la sort de veure i conèixer, una mica, l'Istambul no turístic, de la ma d'una ciutadana plenament involucrada amb la ciutat. 
Que diferent és veure els llocs d'aquesta manera!
 El primer que ens va cridar l'atenció van ser les diferents zones pintades que ens vam anar trobant al passejar per la ciutat.
Eren intervencions que van fer la gent del barri per alegrar unes velles escales grises. Les autoritats van pintar l'endemà mateix de gris les escales, i molts barris d'Istambul es van adherir a la iniciativa i van pintar de colors diferents indrets dels seus carrers.
D'axó només en feia una setmana, per lo que les autoritats encara no havien reaccionat. Esperem que no pintin, de nou de gris els carrers i respectin l'espontaneïtat dels seus habitants. Per la meva part us asseguro que pujar unes escales pintades és molt més fàcil!
L'Istambul que vam poder conèixer és una ciutat viva i moderna, plena de creativitat i tradició.
 
 Quan temps feia que no veia una fruita així! i l'olor que feia....
 L'artesania és present en qualsevol indret. 
I arreu cases de colors.
 
 
 
 El mar de Mármara amb l'Istambul Otomà, l'antiga Constantinopla,al fons.
 Els seus carrers plens de vida.
Els mercats ocupen els carrers.
No se vosaltres però jo, acostumada a  a l'extrema higiene i a la industrialització de la nostra fruita, veure aquest desplegament de colors i aromes em va transportar a la meva infantesa, quan la fruita tenia gust a fruita...
 El menjar turc, boníssim!

 Et trobes a qualsevol lloc del carrer, artesans que et preparen a la manera tradicional turca el te, cafè o pastissos.


 Per finalitzar el dia vam anar a una exposició que s'inaugurava aquell dia, sobre els esdeveniments, incidents i manifestacions, que van succeir la passada primavera al Parc Gezi i a la plaça  Taksim, i que de nou s'han iniciat amb la tornada de les activitats universitàries.


Istanbul, una ciutat que veiem últimament a les noticies. Avui us he volgut presentar una altra versió, la de la lluita pacifica, la d'un poble que lluita per la seva forma de viure alhora tradicional i moderna, pero sobretot creativa. 
Istambul, un poble on la seva gent es atenta, amable i espontània!

*Vull donar les gràcies a la Selma, aquesta artista que va compartir tot un dia amb nosaltres i que ens va mostrar una ciutat, la seva, i una gent lluny dels tòpics típics i preestablerts. 

3 comentaris:

Princesa Nadie ha dit...

Querida Elisenda
Muchísimas Gracias
Venezia es una ciudad tan diferente con un encanto tan especial que es necesario volver a ella,yo necesito hacerlo algún día de nuevo
Es cierto que cuando se visita una ciudad es necesario alejarse de los lugares turísticos para conocerla a fondo,yo siempre lo hago y a veces se descubren lugares realmente bonitos y curiosos
Un Beso muy fuerte

Luján Fraix ha dit...

Hola Elisenda
Preciosas imagenes que me llevan contigo en ese viaje, yo que estoy tan lejos disfruto como si estuviera allí.

Perdona, creo que me dejaste algunos mensajes pero yo estaba muy cansada y cerré los comentarios. Ahora regresé pero voy despacio.

Besos amiga
Un cariñoso abrazo

Ana A.L.P ha dit...

Maravilloso Mundo este,que a pesar de todo lo que lo envilece sigue siendo Hermoso,gracias por hacernos partícipes de tu aventura y regalarnos estos fragmentos coloridos del puzzle universal..
Una gran abrazo querida amiga..
Siempre,Ana